Εκτύπωση

Τσιζκέικ με πραλίνα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας

4.7777777777778 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.78 (9 Ψήφοι)

Τσιζκέικ με πραλίνα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Υλικά

Για τη βάση

- 250 γρ. τύπου digestive
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (με προσοχή να μην κάψει)

Για την κρέμα

- 600 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη

- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γρ. λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi να γίνουν τρίμμα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο καλά να γίνει νωπό σαν όλο το μίγμα. Απλώνουμε σε ταψάκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα καλύτερα ή σε τσέρκι που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε λαμαρίνα με διάμετρο 22-24 εκ. Δεν πατάμε το μίγμα, απλά το στρώνουμε καλά, για να μη σφίξει πολύ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε να κάνουμε ατομικά τσίζκέικ θα μοιράσουμε το μπισκότο αφού το ψήσουμε σε ποτήρια ή ατομικές φόρμες.

Για την κρέμα ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί με την πραλίνα και σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Δουλεύουμε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε καλά πάνω από το ψημένο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Για την επικάλυψη ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση την αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτήν την κουβερτούρα που έχουμε τοποθετήσει τεμαχισμένη σε μεταλλικό σκεύος. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και μετά ανακατεύουμε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αφήνουμε την λευκή κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει και κατόπιν με αυτήν περιχύνουμε το τσιζκέικ. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με τριμμένο φουντούκι.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας