Εκτύπωση

Κλαφουτί με κεράσια

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Κλαφουτί με κεράσια

Το clafoutis (κλαφουτί) είναι ένα υπέροχο και πανεύκολο γαλλικό γλυκό, που έχει πολλούς φανατικούς φίλους παγκοσμίως. Αν και κυκλοφορούν αρκετές παραλλαγές με διάφορα φρούτα, η παραδοσιακή συνταγή γίνεται με κεράσια.

Υλικά

- 400 γρ. κεράσια καθαρισμένα
- 70 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. μπράντυ ή λικέρ κεράσι
- 20 γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμα για το σκεύος
- 50 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 270 ml γάλα
- Λίγο αλάτι
- 3 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα δύο. Τα βάζουμε σε μπολ με το ποτό και 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα. 

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μπολ μαζί με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη (όχι την καστανή). Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Τέλος προσθέτουμε και την εσάνς με το  ξύσμα και τα κεράσια μαζί με τα υγρά τους*.

Ρίχνουμε το μίγμα σε στρογγυλό σκεύος 20 εκ. αφού βουτυρώσουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και σερβίρουμε το γλυκό ζεστό αλλά όχι να καίει.

Καλή επιτυχία!

*Μπορούμε να στραγγίξουμε τα υγρά από τα κεράσια και να τα χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα. Σε αυτή την περίπτωση το γλυκό θα βγει λίγο πιο στεγνό αλλά χωρίς να χάνει σε γεύση.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας