Εκτύπωση

Εύκολο γιαουρτογλυκό με λεμόνι και σαβαγιάρ

4.9444444444444 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.94 (9 Ψήφοι)

Εύκολο γιαουρτογλυκό με λεμόνι και σαβαγιάρ

Υλικά

- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 20% λιπαρά)
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
- 12-16 μπισκότα σαβαγιάρ
- 100 ml γάλα πλήρες
- 50 ml χυμό λεμονιού ή σπιτική λεμονάδα
- Γλυκό του κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την άχνη κοσκινισμένη. Όταν έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή μαρίζ το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα. Κρατάμε την κρέμα στο ψυγείο.

Αναμιγνύουμε στο γάλα τη λεμονάδα ή το χυμό λεμονιού και βουτάμε στο μίγμα τα σαβαγιάρ αφήνοντας για 4-5 δευτερόλεπτα πριν τα βγάλουμε. Τα τοποθετούμε σε στρώση σε μικρό πυρέξ ή περιμετρικά σε ποτήρια ανάλογα πώς θέλουμε να σερβίρουμε. Απλώνουμε την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με γλυκό βύσσινο.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας