Εκτύπωση

Μπιφτέκια με τυρί

3.4375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.44 (8 Ψήφοι)
Μπιφτέκια με τυρί

Υλικά για 4 άτομα

- 1 φέτα τοστ ολικής αλέσεως
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300 γρ. βοδινός κιμάς
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα σκόνη
- 30 γρ. γαλέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα
- 125 γρ. μοτσαρέλα βουβαλιού
- Μερικές μαύρες ελιές
- 2 κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός
- 25 γρ. φιλέτα αντσούγιας από την κοσέρβα
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μας, βγάζοντας την κόρα από το ψωμί, το οποίο εν συνεχεία μουσκεύουμε στο ζεστό γάλα. Αναμιγνύουμε τον κιμά με σκόρδο, αυγό και το στυμμένο ψωμί και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Φτιάχνουμε από αυτό το μείγμα 4 επίπεδα μπαλάκια και τα περνάμε από τη γαλέτα.

Εν συνεχεία, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπαλίτσες από τις δυο μεριές για 3 λεπτά. Αφού αυτό συμβεί, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια φόρμα για ογκρατέν.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τη ντομάτα και την κόβουμε σε φέτες. Το ίδιο ακριβώς κάνοουμε και με τις ελιές και τη μοτσαρέλα. Βάζουμε πάνω στο κάθε μπαλάκι μια φέτα ντομάτας και ρίχνουμε από πάνω βασιλικό. Από πάνω βάζουμε μια φέτα μοτσαρέλα, ένα φιλέτο αντσούγιας και μερικές φετούλες ελιάς. Ρίχνουμε πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε το μπιφτέκι με μπαγκέτα και σάλτσα ντομάτας.