Εκτύπωση

Φρικασέ με μοσχαράκι

4.1875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.19 (8 Ψήφοι)

Φρικασέ με μοσχαράκι

Υλικά

- ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας κιλότο σε μικρά κομμάτια
- 1 κιλό μαρούλι χονδροκομμένο
- ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.

Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με τον κρόκο. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, παίρνουμε λίγο ζωμό από το κρέας και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο ανακινώντας να ανακατευτούν τα υλικά.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας