Εκτύπωση

Ρολό κιμά

4.4375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.44 (8 Ψήφοι)

Ρολό κιμά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη ξερή
- Μυρωδικά της αρεσκείας μας που βάζουμε και στα μπιφτέκια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Για το γλάσο

- 100 γρ. κέτσαπ
- 60 ml μηλόξυδο
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κέτσαπ, το μηλόξυδο και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, το κεφαλοτύρι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά για 15-20 λεπτά. Πλάθουμε το μίγμα σε ρολό με διάμετρο 7-8 εκατοστά και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, αλείφουμε το ρολό με το γλάσο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το ρολό με τα υγρά του ταψιού.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας