Εκτύπωση

Σουτζουκάκια ζουμερά φούρνου

4.3076923076923 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.31 (13 Ψήφοι)

Σουτζουκάκια ζουμερά φούρνου

Υλικά

- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1/3 φλ. τσ. κόκκινο κρασί ημίγλυκο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

- 2 ώριμες ντομάτες
- 500 γρ. χυμός ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. τσ. το κρασί που βάλαμε στα σουτζουκάκια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 1 ξύλο κανέλας
- 5-6 μπαχάρια

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και κατόπιν στίβουμε καλά. Το κάνουμε ψίχουλα και το προσθέτουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά. Βάζουμε στο ψυγείο το μίγμα για μία ώρα.

Πλάθουμε σουτζουκάκια μεσαίου μεγέθους και τα αραδιάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα και να δέσει ελαφρώς. Τότε προσθέτουμε τα ψημένα σουτζουκάκια  και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέσα στη σάλτσα και σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με απλό πιλάφι σπυρωτό ή με αρωματικό ρύζι.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας