Εκτύπωση

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια κοκκινιστά

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (12 Ψήφοι)

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια κοκκινιστά

Μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με κοκκινιστά κεφτεδάκια, που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτή η συνταγή θα σας θυμίσει τα υπέροχα κεφτεδάκια που έφτιαχνε η μαμά στα παιδικά σας χρόνια.

Υλικά

Για το σπαγγέτι

- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 250 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τον κιμά

- 700 γρ. κιμάς
- 150 γρ. τριμμένο ψωμί του τοστ
- 300 γρ. αλεύρι
- 300 ml ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο
- Λίγη ρίγανη
- Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Λίγος φρέσκος δυόσμος
- Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου ένα δεκάλεπτο.

Αποσύρουμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτουμε μέσα το σπαγγέτι, τη ντομάτα κονκασέ, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και ακολούθως σερβίρουμε τα κεφτεδάκια.

Στο μεταξύ, προχωράμε για να φτιάξουμε και τον κιμά. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου γίνει μαλακό. Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και στη συνέχεια το σκόρδο. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις το μείγμα κρυώσει, το αδειάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι, όπου έχουμε ρίξει μέσα το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τοποθετούμε στο τηγάνι. Τέλος, μόλις τα τηγανίσουμε καλά και είναι έτοιμα, αποσύρουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να σερβίρουμε και να καταναλώσουμε.

Καλή σας όρεξη!