Εύκολο και οικονομικό φαγητό που δε στερείται τίποτα σε γεύση και είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο!
Υλικά
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει αλλά να μην καεί. Προσθέτουμε το σκόρδο με τις πατάτες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν κάπως οι πατάτες.
Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε επίσης στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών ζεστό ή νερό ζεστό ίσα-ίσα να σκεπάζει τις πατάτες.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης και αλατίζουμε. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει το φαγητό μας. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με πιπέρι ή πάπρικα.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας