Εκτύπωση

Σπανακόρυζο

3.9090909090909 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.91 (11 Ψήφοι)

Σπανακόρυζο

Υλικά

- 1 κιλό σπανάκι (σε κομμάτια)
- Μια χούφτα ρύζι σούπας
- 1 φλ. ντοματοχυμό
- ¾ φλ. λάδι.
- 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- Άνηθο (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι και πιπέρι
- Λεμόνι

Εκτέλεση

Αφού έχουμε πλύνει καλά το σπανάκι, το ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και το στραγγίζουμε.

Ακολούθως, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις αυτό κάψει, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το σπανάκι, το οποίο γυρίζουμε μερικές φορές, ενώ αμέσως μετά ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε τώρα 3-4 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι, ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, ρίχνουμε επίσης στην κατσαρόλα αλατάκι, πιπεράκι και τον άνηθο.

Ανακατεύουμε συνεχώς το φαγητό μας, το οποίο ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην πιάσει από κάτω. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε συνοδεύοντας με φετούλες λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!