Εκτύπωση

Φρικασέ με μανιτάρια

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (4 Ψήφοι)

Φρικασέ με μανιτάρια

Υλικά

- 2 μαρούλια μεσαία
- 1 πράσο σε φέτες
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
- 4-5 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια. Τα κόβουμε σε στενές λωρίδες. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μαρούλια σταδιακά ώστε να μειώνεται ο όγκος από τη φωτιά και να χωρέσουν μέσα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τον άνηθο και τα μανιτάρια αφού τα κόψουμε σε κομματάκια μέτρια και αλατίζουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό να σκεπάσει το φαγητό και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά. Πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πιπέρι και λεμόνι ανάλογα με τη γεύση μας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας