Εκτύπωση

Ανάμεικτα λαχανικά

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (14 Ψήφοι)

Ανάμεικτα λαχανικά

Ένα πεντανόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό πιάτο, που αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να φάνε κάτι ελαφρύ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή γενικά σκέφτονται να κάνουν υγιεινή διατροφή. Προσφέρεται και για τις ημέρες της νηστείας.

Υλικά

- 1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά, κατεψυγμένα ή φρέσκα
- 3-4 μέτριες πατάτες (προαιρετικά)
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλ. τσ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
- 1 φλ. τσ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 
- ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. τοματοπελτές
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ακολούθως προσθέτουμε μέσα τα ξερά με τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια και τα ανάμεικτα λαχανικά, σοτάροντας ελαφρά για 2-3 λεπτά.

Αφού ανακατέψουμε καλά για λίγη ώρα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον άνηθο, τον πελτέ, τη ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Αν το επιθυμούμε, κόβουμε λίγες πατάτες σε χοντρές φέτες ή σε ακανόνιστα κομμάτια και τις ρίχνουμε στο φαγητό μας. Προσθέτουμε επίσης αλατάκι-πιπεράκι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Εν συνεχεία, αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να μείνει το λάδι τους. Αναφέρουμε τον χρόνο ενδεικτικά διότι εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και από το πόσο τρυφερά είναι τα λαχανικά μας.

Σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και λίγο νεράκι. 

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, συνοδεύουμε ιδανικά με τυρί φέτα και ζεστό ψωμάκι.

Καλή σας όρεξη!