Εκτύπωση

Φασόλια με γαρίδες

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (3 Ψήφοι)
Φασόλια με γαρίδες
 
Υλικά για 6 άτομα
 
- 400 γρ. μέτρια λευκά φασόλια
- 1 κιλό μέτριες γαρίδες
- 5 φύλλα φασκόμηλου (φρέσκα ή αποξηραμένα)
- Λίγο δενδρολίβανο
- Αποξηραμένο βασιλικό
- Σόδα φαγητού
- Λευκό πιπέρι σε κόκκους
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 100 ml λάδι, προσθέτουμε 2 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και χτυπούμε το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην άκρη. Μουσκεύουμε τα φασόλια για 12 ώρες περίπου, κατόπιν τα βράζουμε, προσθέτοντας το υπόλοιπο φασκόμηλο και 1/2 κουταλάκι σόδα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό. Κατόπιν καθαρίζουμε τις γαρίδες σε 5-6 κουταλιές λάδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βασιλικό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις ανακατεύουμε μερικές φορές. Στη συνέχεια σπρώχνουμε τις γαρίδες σε μια άκρη, προσθέτουμε τα φασόλια με λίγο ζωμό που έχουμε κρατήσει και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας μόνο τα φασόλια. Τώρα σερβίρουμε τα φασόλια με τις γαρίδες περιχύνοντας με αρωματισμένο λάδι.