Εκτύπωση

Λιμοντσέλο

4.1153846153846 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.12 (13 Ψήφοι)

Λιμοντσέλο

Υλικά

- Φλούδες από 8 λεμόνια
- 1 λίτρο οινόπνευμα ποτοποιείου ή 1 λίτρο βότκα
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1.200 γρ. νερό
- 1 κλωναράκι λουίζα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις φλούδες των λεμονιών για μία εβδομάδα μέσα στο οινόπνευμα ή στο ποτό. Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και τη λουίζα και συνεχίζουμε για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σουρώνουμε το οινόπνευμα ή το αλκοόλ και το ρίχνουμε σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με το σιρόπι επίσης αφού το σουρώσουμε. Αφήνουμε το μίγμα ως έχει για 2-3 μέρες και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.

***Το σερβίρουμε κρύο σαν απεριτίφ, δημιουργούμε κοκτέιλ ή το προσθέτουμε σε συνταγές για να δώσουμε άρωμα λεμονιού.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας