Εκτύπωση

Ζεστό κρασί

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (11 Ψήφοι)

Ζεστό κρασί

Υλικά

- 255 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κανέλλες ξύλο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλα ξυλάκια
- ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ½ σφηνοπότηρο grand marnier ή amaretto
- 750 ml νερό
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί με πλούσια γεύση (προτιμάμε κρασί που να πίνεται και ζεστό, ρωτάμε στην κάβα ή στο σούπερ μάρκετ που θα το αγοράσουμε)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αρχικά έχουμε τη φωτιά πολύ χαμηλά και σταδιακά αυξάνουμε την ένταση χωρίς όμως να το φτάσουμε να βράσει. Θέλουμε μόνο να λιώσει η ζάχαρη. 

Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το κρασί μαζί με τις φλούδες πορτοκαλιού και 300 ml από τι σιρόπι μας αφού το σουρώσουμε από το μυρωδικά. Και πάλι διατηρούμε τη φωτιά χαμηλά. Προσοχή να μη βράσει το μίγμα μας γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ! 

Σερβίρουμε αμέσως μόλις ζεσταθεί καλά το κρασί μας και διατηρούμε την κατσαρόλα στο μάτι σε χαμηλή φωτιά για να γεμίζουμε τα ποτήρια μας.

Καλή απόλαυση!

*** Το σιρόπι που θα μείνει διατηρείται σε δροσερό μέρος για 3-4 εβδομάδες. ***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας