Εκτύπωση

Σαλάτα με λουκάνικα και αντίδια

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (3 Ψήφοι)

Σαλάτα με λουκάνικα και αντίδια

Υλικά για 4 άτομα

- 600 γραμμάρια αντίδια
- 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
- 400 γραμμάρια λουκάνικα Φραγκφούρτης
- 2 κουταλιές της σούπας χωριάτικη μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λουκάνικα σε άφθονο νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Πλένουμε τα αντίδια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.

Ακολούθως, σε ένα σαγανάκι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια χωρίς να προσθέσουμε λιπαρά.

Ετοιμάζουμε τη vinaigrette (βινεγκρέτ). Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν και ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αντίδια και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και περιχύνουμε με τη vinaigrette.