Εκτύπωση

Ντοματοκροκέτες

4.0322580645161 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.03 (31 Ψήφοι)

Ντοματοκροκέτες

Υλικά

- 1 ½ κιλό ντομάτες ώριμες
- ½ φλ. τσ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα και στραγγισμένα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 12 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ ματσάκι βασιλικός ή δυόσμος ψιλοκομμένος μόνο τα φύλλα
- Ελαιόλαδο 
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις λιαστές ντομάτες, το αλεύρι, τα μυρωδικά και το μπέικιν πάουντερ και αλατοπιπερώνουμε. Πρέπει ο χυλός να είναι πηχτός (αν χρειαστεί κι άλλο αλεύρι, προσθέτουμε).

Ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας για κάθε κροκέτα και την βάζουμε στο τηγάνι να ροδίσει από κάθε πλευρά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

***Συνοδεύονται τέλεια με μία σάλτσα από κατίκι Δομοκού ή κοπανιστή μαζί με μυρωδικά και ελαιόλαδο, με τυροσαλάτα ή και με ένα απλό στραγγιστό γιαούρτι.***

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας