Εκτύπωση

Πατατόπιτα στριφτή

4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.33 (6 Ψήφοι)

Πατατόπιτα στριφτή

Υλικά

Για το φύλλο

- Νερό
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο ξύδι
- Μία πρέζα αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

- Πουρές πατάτας
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- Μοσχοκάρυδο
- Tριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο ώστε να κάνουμε μια ζύμη μαλακή. Ανοίγουμε  φύλλα χονδρά για πίττα. Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά της γέμισης παίρνουμε μίγμα και το απλώνουμε κατά μήκος του φύλλου στην επάνω πλευρά. Τυλίγουμε καλά σε ρολό όχι πολύ σφιχτό και γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα για να δημιουργήσουμε τελικά ένα στριφτάρι. 

Λαδώνουμε με πινέλο ή και με άλειμμα από αυγό αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να πάρουν χρώμα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα ακόμα μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.

Καλή επιτυχία!

***Είναι ιδανική λύση αν σας έχει μείνει πουρές από προηγούμενο γεύμα. Δεν αναγράφουμε αναλογίες καθώς είναι όλα με το «μάτι». Για τη ζύμη του φύλλου στόχος είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Το ξύδι το προσθέτουμε για να γίνει το φύλλο τραγανό. Αναλόγως της ποσότητας του πουρέ που διαθέτετε κάνετε και ανάλογη ποσότητα ζύμης για φύλλο. Φυσικά μπορούμε για ευκολία να κάνουμε και πουρέ από κουτί με σκόνη αλλά θα χάσουμε σαφώς σε γεύση και ποιότητα.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας