Εκτύπωση

Χταποδοσαλάτα

4.125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.13 (8 Ψήφοι)

Χταποδοσαλάτα

Υλικά

- 1 κιλό χταπόδι
- 1 φλ. ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κομμάτι σέλερι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 κλωναράκια μαϊντανού
- Αλάτι
- ¼ φλ. λάδι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Μαύρο τριμμένο πιπέρι
- ½ κ.γ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό μαζί με το ξίδι, το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 60 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες μέσα στο νερό τους.

Ακολούθως, κόβουμε τα πλοκάμια σε ροδέλες και μεταφέρουμε το χταπόδι σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Τέλος, ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!