Εκτύπωση

Τυροκαυτερή

3.952380952381 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.95 (21 Ψήφοι)

Τυροκαυτερή

Υλικά

- 300 γρ. φέτα βαρελίσια πιπεράτη θρυμματισμένη με πηρούνι
- 100 γρ. κατίκι Δομοκού ή άλλο τυρί κρεμώδες και σπυρωτό
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1-4 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικά  (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλουμε )
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό κατά προτίμηση
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100 ml ελαιόλαδο (ήπιας γεύσης)
- 1 τριμμένο καρότο προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο multi ή το μπλέντερ τη φέτα με το κατίκι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε σε δόσεις το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις γίνει μία αλοιφή το μίγμα προσθέτουμε την πάπρικα ή το μπούκοβο και το ξύδι με το καρότο. Χτυπάμε για λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε στο τέλος πιπέρι (και αν θέλουμε αλάτι) και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

*** Αντί για μπούκοβο ή πάπρικα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε καυτερή πιπεριά ή και λίγο ταμπάσκο.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας