Εκτύπωση

Κις Λορέν

4.2727272727273 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.27 (33 Ψήφοι)

Κις Λορέν

Υλικά

Για τη ζύμη

- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο παγωμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 3 κ.σ. νερό κρύο

Για τη γέμιση

- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 φέτες μπέικον ή 150 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 αυγά
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. (ή ταψάκι όχι πολύ βαθύ) και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό και τα τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα μίγμα σαν ψίχουλα ψωμιού. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.

Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα καλά και στα τοιχώματα. Από πάνω στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε κάμποσα ρεβύθια ή φασόλια. Αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει η τάρτα μας στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει αλλά να μην καεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στο ίδιο σκεύος ή σε γκριλιέρα, ζεσταίνουμε χωρίς λάδι το μπέικον να ξεροψηθεί και το κόβουμε σε κομμάτια.

Απλώνουμε στην τάρτα το κρεμμύδι, το μπέικον και το τυρί. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε το μίγμα των αυγών πάνω στην τάρτα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση της τάρτας.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας