Εκτύπωση

Μελιτζανοσαλάτα με ψημένα αμύγδαλα και κατσικίσιο τυρί

4.9285714285714 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.93 (7 Ψήφοι)

Μελιτζανοσαλάτα με ψημένα αμύγδαλα και κατσικίσιο τυρί

Υλικά

- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. πάπρικα (καπνιστή κατά προτίμηση)
- ½ κ.γ. κύμινο
- 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα στο φούρνο
- 100-200 γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια
- ½ φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
- Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και βάζουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες στους 250 βαθμούς στο γκριλ να καούν εξωτερικά. Αφήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν έχουν μαυρίσει συνολικά και έχει αρχίσει να σκάει η φλούδα τους τις βγάζουμε, αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα. Με κουτάλι βγάζουμε σε βαθύ μπολ το εσωτερικό και κόβουμε σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το μέλι και το κύμινο και την πάπρικα. Τα χτυπάμε καλά να ενοποιηθούν και ρίχνουμε το μίγμα στις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε όλο το μίγμα μας σε ταψάκι και στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Στο χυμό λεμονιού προσθέτουμε τη σόγια σως και το σκόρδο και περιχύνουμε τη σαλάτα που έχουμε βγάλει από το φούρνο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα αμύγδαλα με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και γαρνίρουμε με το τυρί και τον μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας