Εκτύπωση

Τα λουκανικοπιτάκια του Άκη Πετρετζίκη

4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.33 (6 Ψήφοι)

Τα λουκανικοπιτάκια του Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

- 300 γρ. λούκανικα χωριάτικα
- 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 7 κρεμμύδια
- 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- Λίγο μπαλσάμικο κρέμα
- 1 κρόκο αυγού
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο έως ότου καραμελώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κρέμα μπαλσάμικο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ακολούθως, καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημά τους και τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τον κρόκο αυγού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αδειάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε τρεις οριζόντιες λωρίδες και στρώνουμε από πάνω το μείγμα με το κορνέ, χωρίς όμως να φτάνουμε στις άκρες της σφολιάτας. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα κενά της σφολιάτας με τον κρόκο και βάζουμε το δεύτερο φύλλο.

Πατάμε λίγο με το χέρι μας τα κενά για να κολλήσουν. Κόβουμε τις άκρες από το ζυμάρι και την πίτα στα τρία. Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι, χαράζουμε με ένα μαχαίρι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Δείτε τη συνταγή σε βίντεο, κάνοντας κλικ εδώ