Εκτύπωση

Πατατοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί και άνηθο

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (14 Ψήφοι)

Πατατοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί και άνηθο

Υλικά

- 6 πατάτες μέτριες, βρασμένες με τη φλούδα σε μπόλικο αλατισμένο νερό
- 1/3 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 10 αγγουράκια τουρσί στραγγισμένα από τα υγρά τους
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

Αφού κρυώσουμε τις πατάτες σε κρύο νερό της βρύσης, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα αγγουράκια, ρίχνουμε περίπου 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο τη σαλάτα έως και 3 μέρες.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας