Εκτύπωση

Χορταστική σαλάτα με γλώσσα, σολωμό και πεσκανδρίτσα

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (4 Ψήφοι)
Χορταστική σαλάτα με γλώσσα, σολωμό και πεσκανδρίτσα
 
Υλικά για 8 άτομα
 
8 φιλέτα γλώσσας
500 γρ. φιλέτο σολωμού
500 γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας
Αλάτι
4 ½ κ.σ. βούτυρο
Πιπέρι
Μερικά φύλλα σαλάτας (π.χ. σγουρό μαρούλι)
4 κ.σ. κραμβέλαιο
2 κ.σ. ξίδι από σέρι
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
8 ασπρομανίταρα
 
Εκτέλεση
 
Κατ’ αρχήν, αλατίζουμε τα ψάρια και τα ραντίζουμε με το μισό χυμό λεμονιού. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε εκεί τα φιλέτα του ψαριού για 3 λεπτά περίπου. Καρυκεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Ακολούθως, κόβουμε με το χέρι τα φύλλα της σαλάτας σε μπουκιές και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Αναμιγνύουμε το κραμβέλαιο με το ξίδι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά, καθαρίζουμε τα ασπρομανίταρα με ένα υγρό πανί και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ και τα νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τέλος, τοποθετούμε το ψάρι πάνω στα φύλλα της σαλάτας και προσθέτουμε από πάνω τα μανιτάρια με το ντρέσινγκ.