Εκτύπωση

Καβούρι πικάντικο

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (3 Ψήφοι)
Καβούρι πικάντικο
 
Υλικά για 4 άτομα
 
- 500 γρ. Καβούρια
- 1 κουτί ξερό κολιαντρό
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα δύο
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 μικρό μπολ μαγιονέζα
- 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουτάλι κάπαρη
 
Εκτέλεση
 
Σε κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε το κολιαντρό, το θυμάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις το νερό πάρει βράση προσθέτουμε τα καβούρια (το νερό πρέπει να τα σκεπάζει). Τα βράζουμε περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφαιρούμε τη λευκή σάρκα τους. Στο μπολ με τη μαγιονέζα ρίχνουμε το ταμπάσκο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και την κάπαρη. Ανακατεύουμε απαλά και συνοδεύουμε την ψίχα καβουριού. Γαρνίρουμε με καρδιές μαρουλιού.