Εκτύπωση

Πέστροφα με σάλτσα βουτύρου

4.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.70 (5 Ψήφοι)
Πέστροφα με σάλτσα βουτύρου
 

Υλικά

- 4 πέστροφες
- 1 κουτάλι της σούπας ξίδι
- 500 γρ. κρασί λευκό
- 170 γρ. βούτυρο
- 2 γρ. αλάτι
- 100 γρ. κρεμμύδι
- 170 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πέστροφες καλά και αφαιρούμε το δέρμα τους προσεχτικά. Τις ψήνουμε στη σχάρα για 5-6 λεπτά. Το ψήσιμο αν και είναι σύντομο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για να μην διαλυθούν τα ψάρια. Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρασί και το ξίδι μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε δυο ποτήρια νερό και την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να δέσει το μείγμα. Τότε  το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περιχύνουμε τις πέστροφες, πασπαλίζοντας με άνηθο.