Εκτύπωση

Γλαύκος στο φούρνο

3.96875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.97 (16 Ψήφοι)

Γλαύκος στο φούρνο

Υλικά για 4 άτομα
 
4 φέτες γλαύκου
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτά φετάκια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Αρχικά, βάζουμε τις φέτες του γλαύκου σε ένα αντικολλητικό ταψί ή, αν δεν έχουμε, σε ένα κοινό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στη συνέχεια, περιχύνουμε καθεμία με 1/2 κουτ. σούπας λάδι, μοιράζουμε από πάνω τις φετούλες σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10 - 12 λεπτά ανάλογα και με το πάχος των φετών. Σερβίρουμε τις φέτες του ψαριού στα πιάτα, βάζουμε την σάλτσα (της προτίμησής σας) σε μπολάκι, ώστε να πάρουμε όσο θέλουμε στο πιάτο μας. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και χωριάτικο προζυμένιο ψωμί.