Εκτύπωση

Φιλέτα σολωμού στο φούρνο

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.25 (6 Ψήφοι)
Φιλέτα σολομού με μουστάρδα και τζίντζερ
 
Υλικά για 4 άτομα
 
- 8 μέτρια φιλέτα σολωμού, περίπου 120 γρ. το ένα
- 4-6 πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 σελινόριζα, κομμένη σε φέτες
- ½ κουτ. σούπας μουστάρδα με ολόκληρους σιναπόσπορους
- 1-2 κουτ. καφέ κάρυ (προαιρετικά)
- 3-4 φέτες φρέσκο τζίντζερ
- 3 κουτ. σούπας λάδι 
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι και χονδροκοπανισμένο πιπέρι
- 1 πιπερίτσα τσίλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αλείφοντας με λίγο λάδι ένα πορσελάνινο σκεύος κατάλληλο για τον φούρνο. Στρώνουμε τις πατάτες στον πάτο και από πάνω βάζουμε τις φέτες της σελινόριζας. Ακολούθως, πασπαλίζουμε με το αλάτι τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλείφουμε τον σολωμό με τη μουστάρδα και τον αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κάρυ (προαιρετικά) και το ξύσμα λεμονιού, βάζουμε την πιπερίτσα ολόκληρη και μοιράζουμε το τζίντζερ στο σκεύος. Περιχύνουμε το ψάρι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούενο στους 200 βαθμούς, για 15-20 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος, ραντίζουμε το φαγητό με τον χυμό του λεμονιού, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί, προσέχοντας να μη στεγνώσει. Σερβίρουμε αμέσως, προσέχοντας να βγάλουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα με σπάτουλα για να μη διαλυθούν.