Εκτύπωση

Μπακαλιάρος με χόρτα

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (4 Ψήφοι)
Μπακαλιάρος με χόρτα
 
Υλικά για 4-6 άτομα
 
- 1 κιλό μπακαλιάρος
- 2 κιλά χόρτα (μάραθος, αγριόπρασο, σπανάκι, μαρουλίδες κ.ά)
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες
- Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 24 ή περισσότερες ώρες, τον καθαρίζουμε από τις πέτσες και τα κόκαλα. Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τα χόρτα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Τα αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Τέλος, προσθέτουμε το μπακαλιάρο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να πιει το ζουμί.