Εκτύπωση

Μακαρόνια ογκρατέν

4.1034482758621 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.10 (29 Ψήφοι)

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά

- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 250 γρ. βούτυρο 
- 6 κ.σ. αλεύρι φαρίνα κόκκινη
- 4 αυγά
- 500 γρ. τριμμένο κασέρι
- 1 λίτρο γάλα χλιαρό
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πριν απ’ όλα, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας, βράζοντάς τα σε αλατισμένο νερό, και τα σουρώνουμε. Λιώνουμε τώρα το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά έως ότου αλλάξει κάπως το χρώμα του. Αφού βάλουμε και το κασέρι, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει ελαφρώς.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα.

Αφού βουτυρώσουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, ανακατεύουμε τη μισή μπεσαμέλ που μόλις φτιάξαμε με τα μακαρόνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη πάνω στα μακαρόνια, προσέχοντας να απλωθεί καλά. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Καλή σας όρεξη!