Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές ή το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε κατόπιν τις ντομάτες, το ζωμό και το βασιλικό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό ώστε να παραμείνουν al dente. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τις πένες μέσα στη σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά ή γαρνίρουμε τις πένες με τη σάλτσα από πάνω. Αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο βασιλικό.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας