Εκτύπωση

Μακαρόνια με κιμά

4.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.30 (15 Ψήφοι)

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά

- 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 10
- 500 γρ. κιμάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κονσέρβα τοματάκι
- 1 κ.σ. πελτέ
- Λίγη κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- Λίγο λάδι

Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Αφού ρίξουμε 3-4 κουταλιές λάδι στην ίδια κατσαρόλα και το αφήσουμε λιγάκι κάψει, αδειάζουμε πάλι μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε. 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις δούμε ότι ο κιμάς άλλαξε χρώμα, προσθέτουμε το τοματάκι, τον πελτέ, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Τελευταίο προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

Σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πιει το περισσότερο ζουμί. Νερό δεν βάζουμε καθόλου συνήθως, αλλά προσθέστε λιγάκι σε περίπτωση που νομίζετε ότι χρειάζεται.

Τέλος, σερβίρουμε ζεστή την υπέροχη μακαρονάδα μας με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω ή οποιοδήποτε άλλο τυρί επιθυμούμε.

Καλή σας όρεξη!