Εκτύπωση

Σπαγγέτι aglio e olio (Σπαγγέτι με σκόρδο και λάδι)

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Σπαγγέτι aglio e olio

Υλικά

- 500 γρ σπαγγέτι νο 10
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Αλάτι
- Τριμμένος ξερός βασιλικός
- Παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο μαζί με τις σκελίδες σκόρδου σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ξανθύνουν οι σκελίδες τις αφαιρούμε από το σκεύους και προσθέτουμε σε αυτό νερό από τα σπαγγέτι που βράζουν, περίπου μία κούπα. Αφήνουμε να βράσει για λίγο και 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα βγάζουμε λίγα-λίγα με τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι  ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας