Εκτύπωση

Σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης

4.35 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.35 (10 Ψήφοι)

Σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά

- 750 γρ. αλεύρι μαλακό
- 450 ml χλιαρό νερό
- 20 γρ. ξερή μαγιά
- 70 γρ. ζάχαρη
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ από το βράδυ 100 ml νερό και 2 κουταλιές από λάδι. Διαλύουμε μέσα τη μισή μαγιά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Θέλουμε να ξινίσει λίγο η μαγιά.

Την επόμενη μέρα κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την άλλη μισή μαγιά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις δύο μαγιές και το υπόλοιπο λάδι και νερό. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος, ώστε η ζύμη μας να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, πλάθουμε σε κουλούρια και τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά σε σουσάμι. Τέλος, τα βάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!