Εκτύπωση

Παγωμένο γιαούρτι

4.2857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.29 (14 Ψήφοι)

Παγωμένο γιαούρτι

Είναι της μόδας, τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου και είναι νοστιμότατο!

Υλικά

- 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 
- 1 βανίλια ή ½ κλωναράκι βανίλιας (τα σποράκια)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 ασπράδια από μεσαία αυγά

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει το νερό. Με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα μέχρι να γίνει καυτό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε στη μαρέγκα το γιαούρτι με μία σπάτουλα ή μαρίζ και με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τη βανίλια ή τα σποράκια αν βάλουμε φυσική.

Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες, κατά προτίμηση σε ρηχό σκεύος.

Καλή επιτυχία!

***Συνοδεύουμε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας, γλυκό του κουταλιού, μέλι κλπ.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας