Εκτύπωση

Πανεύκολα μίνι ντόνατς με ζάχαρη

4.8214285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.82 (14 Ψήφοι)

Πανεύκολα μίνι ντόνατς με ζάχαρη

Υλικά

- 200 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 150 γρ. ανθόγαλο
- ½ κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κροκάδι αυγού
- Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ το ανθόγαλο, το κροκάδι αυγού, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι. Αφού βάλουμε το τηγάνι με το λάδι να κάψει, εμείς πλάθουμε τα ντόνατς μας σε μικρά μπαλάκια. Τα πατάμε ελαφρώς να πλατύνουν, κάνουμε την τρύπα στο κέντρο με ένα καπάκι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. 

Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και να... λερώσουμε τα χέρια μας, μπορούμε απλά να ρίξουμε στο καυτό λάδι μια-μια κουταλιά από τη ζύμη, χωρίς να τη σχηματοποιήσουμε. Το ίδιο πράγμα είναι ακριβώς, απλά στην πρώτη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι αισθητικά πιο όμορφο.

Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα ντόνατς μας για λίγη ώρα μέχρι να πάρουν ξανθωπό χρώμα, τα βγάζουμε με προσοχή από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα χαρτί να στραγγίξουν καλά. Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη και τα καταναλώνουμε κρύα.

Καλή επιτυχία!