Εκτύπωση

Γεμιστά κρεμμύδια

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (10 Ψήφοι)
Γεμιστά κρεμμύδια

Υλικά

- 6 κρεμμύδια μεγάλα καθαρισμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 120 γρ. κιμά χοιρινό
- 2 κουτ. σούπας πλιγούρι
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 2 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
- 150 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- λαδόκολα για το ψήσιμο

Eκτέλεση

Ξεκινάμε αχνίζοντας σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά. Ακολούθως, αφαιρούμε με ένα μικρό μαχαιράκι τα εσωτερικά φύλλα του κάθε κρεμμυδιού και αφήνουμε μόνο δύο εξωτερικά. 

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και τον κιμά μαζί με το πλιγούρι. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να σωθούν όλα τα υγρά.

Με το μείγμα αυτό, γεμίζουμε τα κρεμμύδια, τα τοποθετούμε μέσα σε λαδόκολα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά. Ψήνουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20-25 περίπου λεπτά. Καλή σας όρεξη!