Εκτύπωση

Μηλόπιτα crumble

4.4705882352941 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.47 (17 Ψήφοι)

Μηλόπιτα crumble

Υλικά

- 3 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- Λίγη κανέλα
- Βούτυρο για το ταψί ή το πυρέξ

Για την επικάλυψη

- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ½ φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ φλ.τσ. μπραν φλέικς, θρυμματισμένα
- 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Αφού βουτυρώσουμε ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ, στρώνουμε δίπλα-δίπλα τις φέτες των μήλων, τις ραντίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με κανέλα από πάνω.

Εν συνεχεία, ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας έως ότου το αλεύρι πιεί το λιωμένο βούτυρο.

Μόλις αυτό συμβεί, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τα μήλα. Πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα μπραν φλέικς και τα πιέζουμε να με τα δάχτυλα να μπουν λιγάκι (όχι βαθιά!) μέσα στο μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, ενώ στο τέλος γυρίζουμε στο γκριλ για ένα 10λεπτο, ώστε να ροδίσει η επιφάνεια του crumble, προσέχοντας ωστόσο να μη μας αρπάξει.

Σερβίρουμε τη μηλόπιτά μας ζεστή, συνοδεύοντας με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Καλή επιτυχία!