Εκτύπωση

Πορτοκαλόπιτα

4.3409090909091 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.34 (22 Ψήφοι)
Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας 
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 
- 4 αυγά 
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη 
- 1-2 βανίλιες 
- 1 φακελάκι baking powder 
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

Για το σιρόπι

- 2 ποτήρια νερό 
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 
- 2 ποτήρια ζάχαρη 
- Ξυλαράκια κανέλας 
- Φλούδα από πορτοκάλι 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτάμε στο μείγμα, τα τσαλακώνουμε και μετά τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή σε ταψί. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφού κρυώσει η πορτοκαλόπιτα την κόβουμε, φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε από πάνω. Προσοχή: Όταν σιροπιάζουμε θα πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα η πίτα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα. Να σημειωθεί ότι μπορούμε να συνοδεύσουμε την πορτοκαλόπιτά μας και με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.