Πορτοκαλόπιτα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1-2 βανίλιες
- 1 φακελάκι baking powder
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- Ξυλαράκια κανέλας
- Φλούδα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτάμε στο μείγμα, τα τσαλακώνουμε και μετά τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή σε ταψί. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφού κρυώσει η πορτοκαλόπιτα την κόβουμε, φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε από πάνω. Προσοχή: Όταν σιροπιάζουμε θα πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα η πίτα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα. Να σημειωθεί ότι μπορούμε να συνοδεύσουμε την πορτοκαλόπιτά μας και με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Πάντως το γλυκό αυτό είναι τέλειο! Χαλάλι αν έχει και μερικές θερμιδούλες!