Εκτύπωση

Μαρμελάδα λεμόνι

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Μαρμελάδα λεμόνι

Τι καλύτερο από το να φτιάξετε για τα παιδάκια σας υπέροχη μαρμελάδα λεμόνι; Μια άκρως απολαυστική επιλογή για άλειμμα στο ψωμί και τη φρυγανιά, ενώ μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για τα γλυκά σας!

Υλικά

- 1 κιλό μεγάλα λεμόνια
- 1.200 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό

Εκτέλεση

Σε πρώτη φάση, πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα καθαρίζουμε. Χρειαζόμαστε προς το παρόν μόνο το εσωτερικό, την ψίχα, οπότε αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη την κίτρινη φλούδα. 

Κόβουμε το εσωτερικό σε μικρά-μικρά κομμάτια και αφαιρούμε προσεκτικά όλα τα κουκούτσια. Μόλις το πράξουμε, ρίχνουμε όλη την ποσότητα λεμονιού στο μπλέντερ και χτυπάμε ελαφρώς.

Παίρνουμε τώρα τις μισές φλούδες και τις βράζουμε για ένα εικοσάλεπτο. Τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε καλά, ώστε να αφαιρέσουμε εντελώς την ψίχα, και στη συνέχεια τις περνάμε μόνες τους από το μπλέντερ για να τις ψιλοκόψουμε.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λεμόνι μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες, τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά με την κουτάλα. Όποτε εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια, ξαφρίζουμε.

Δοκιμάζουμε σε ένα πιάτο λιγάκι να δούμε αν η μαρμελάδα μας έχει γίνει σφικτή όπως μας αρέσει. Αν πράγματι έχει «δέσει», αφαιρούμε από τη φωτιά, αλλιώς βράζουμε λίγο ακόμα, μέχρι να είναι έτοιμη.

Τέλος, αδειάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.