Σπαγγέτι με αυγοτάραχο
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι τη μισή ποσότητα λαδιού και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και το πράσο για 2 λεπτά έως ότου γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το αυγοτάραχο, ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό το σπαγγέτι (al dente). Σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό. Ρίχνουμε το σπαγγέτι στη σάλτσα με το αυγοτάραχο και το νερό του σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το τριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με τις φέτες του αυγοτάραχου και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.