Μπισκότα παρμεζάνας με παπαρουνόσπορο
Φτιάξτε τα δικά σας κρακεράκια για να συνοδεύσετε ένα ποτό ή απλά για ένα σνακ.
Υλικά (Για περίπου 40 μπισκότα)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το βούτυρο με την παρμεζάνα, τον παπαρουνόσπορο και το αλεύρι ώστε το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Δεν επιμένουμε στο ζύμωμα για να γίνουν τα μπισκότα μας τραγανά.
Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές το πλάθουμε σε μπάλα, τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν κάνουμε τη ζύμη ένα μακρύ μπαστούνι όσο πιο κυλινδρικό μπορούμε και κόβουμε με καλό μαχαίρι μπισκοτάκια πάχους το πολύ 1 εκ. Εναλλακτικά ανοίγουμε φύλλο του ίδιου πάχους και κόβουμε μπισκότα με κουπάτ. Με πινέλο που βουτάμε σε λίγο νερό αλείφουμε την περίμετρο κάθε μπισκότου και τα ρολλάρουμε στα ανακατεμένα σουσάμια να κολλήσουν καλά.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα σηκώσουμε από το χαρτί.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας