Χωριάτικα χορτοπιτάκια
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, ζοχούς, τσουκνίδες)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 αυγά
- 100 γρ. τραχανά
- 300 γρ. φέτα βαρελίσια
- Λίγο λάδι
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το χλιαρό νερό μαζί με το λάδι, το ξύδι, το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας καλά. Πλένουμε τα χόρτα και τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμώνουμε λίγο μέχρι να μαραθούν, ενώ αμέσως μετά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε με το χέρι ή με πλάστη. Τοποθετούμε από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και τα κλείνουμε όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι τα χορτοπιτάκια μας να πάρουν χρώμα.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ειρήνης από την Άνδρο για τους αναγνώστες μας