Χοιρινές μπριζόλες με ανανά
Υλικά για 6 άτομα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τις καπνιστές χοιρινές μπριζόλες μέχρι αυτές να ροδοκοκκινίσουν. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές. Η επόμενη κίνησή μας είναι να βάλουμε μέσα τις 6 φέτες ανανά και να τις σοτάρουμε με τη σειρά τους μέχρι κι αυτές επίσης να ροδοκοκκινίσουν, ενώ παράλληλα ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Βγάζουμε τις φέτες του ανανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα στο κρεμμύδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και ακολούθως σβήνουμε με το ζουμί από τον ανανά. Αφήνουμε να πάρει καλά βράση (να πήξει η σάλτσα) και ρίχνουμε μέσα το μέλι και τη σόγια σος. Μόλις πήξει καλά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα μια μπριζόλα σκεπασμένη με μια ροδέλα ανανά και 2-3 κουταλιές σάλτσα.