Τραχανόπιτα από τη Ρούμελη
Υλικά
- 2 ποτήρια νερού τραχανάς βρασμένος πηχτός
- 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς χωριστά μεταξύ τους
- Λίγο αλεύρι (περίπου μισό ποτήρι νερού)
- Τυρί φέτα τριμμένη σε χονδρά κομμάτια
- Τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
- Μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον βρασμένο τραχανά με τη φέτα, το ένα αυγό, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και πασπαλίζουμε με τρίμμα φρυγανιάς. Στρώνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα. Περιχύνουμε με το άλλο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει από πάνω και να ξεκολλάει η πίττα από τα τοιχώματα.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας