Εκτύπωση

Τραχανόπιτα από τη Ρούμελη

4.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.90 (10 Ψήφοι)

Τραχανόπιτα

Υλικά

- 2 ποτήρια νερού τραχανάς βρασμένος πηχτός
- 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς χωριστά μεταξύ τους
- Λίγο αλεύρι (περίπου μισό ποτήρι νερού)
- Τυρί φέτα τριμμένη σε χονδρά κομμάτια
- Τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
- Μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον βρασμένο τραχανά με τη φέτα, το ένα αυγό, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και πασπαλίζουμε με τρίμμα φρυγανιάς. Στρώνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα. Περιχύνουμε με το άλλο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει από πάνω και να ξεκολλάει η πίττα από τα τοιχώματα.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.