Μακαρονάδα με γαρίδες
Υλικά για 4-5 άτομα
500 γραμμάρια μακαρόνια
3 αγκινάρες
χυμός ενός λεμονιού και λίγο από το ξύσμα του
500 γραμ γαρίδες βρασμένες, καθαρισμένες
200 γραμ ανθότυρο ή φρέσκια μαλακιά μυζήθρα
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας όλα τα σκληρά φύλλα και το χνούδι τους και κρατάμε μόνο τις καρδιές. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το μισό χυμό λεμονιού για 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα και από πάνω σκορπίζουμε το ανθότυρο κομματιασμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα γαρίδας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Παραλλαγή
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με σπαράγγια αντί για αγκινάρες με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καθαρίσουμε τα σπαράγγια από το σκληρό τους τμήμα, να τα δέσουμε σε δεματάκια και να τα ζεματίσουμε.