Λικέρ φράουλα
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Χρησιμοποιούμε όσες είναι ώριμες και με ωραίο χρώμα, ενώ καθαρίζουμε καλά το κομμάτι της κορυφής που είναι λευκό γιατί δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό.
Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο διαφανές βάζο με καπάκι. Προσθέτουμε τη βότκα, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το δοχείο.
Τοποθετούμε σε δροσερό μέρος -αλλά όχι ψυγείο- για τουλάχιστον έναν μήνα. Μία φορά την εβδομάδα ανακατεύουμε με πλαστική ή ξύλινη κουτάλα το εσωτερικό.
Μετά το μήνα, στραγγίζουμε το υγρό σε καθαρό γυάλινο δοχείο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο απόσταγμα από τις φράουλες. Το διατηρούμε και εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος.
Καλή επιτυχία!
-
Αν οι φράουλες που θα βάλουμε είναι πολύ γλυκές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
-
Το λικέρ θα έχει πιθανόν κάποιο ίζημα. Είναι φυσιολογικό. Απλά κάθε φορά που θα σερβίρουμε πρέπει πιο πριν να το ανακινούμε.
-
Η βότκα είναι το ιδανικό αλκοόλ για την Παρασκευή μας. Παρ’ όλα αυτά να θέλουμε να βάλουμε τσίπουρο ή ούζο γιατί αυτό διαθέτουμε στο σπίτι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχει ήπια γεύση και άρωμα για να μην αλλοιώσει το λικέρ μας.
-
Σερβίρεται με πάγο ή δροσερό χωρίς. Επίσης το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε κοκτέιλς ή να αρωματίσουμε γλυκές συνταγές.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας