Γόπες σαβόρο από την Ιθάκη
Η λέξη «σαβόρο» έχει ιταλικές ρίζες και χρησιμοποιείται για να περιγράψει σάλτσες που δίνουν γεύση αλλά και διατηρούν τηγανιτά ψάρια. Οι παραλλαγές είναι άπειρες και νοστιμότατες...!
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και αλευρώνοντας τα ψάρια τα τηγανίζουμε. Τα αφαιρούμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Κατόπιν, αφού καθαρίσουμε το τηγάνι, ζεσταίνουμε ελάχιστο νερό και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα με το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις για να μαλακώσει το σκόρδο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις ακόμα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τα ψάρια να καλυφθούν και αφήνουμε να κρυώσουν. Έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε αρκετές μέρες τα ψάρια στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας