Εκτύπωση

Γόπες σαβόρο από την Ιθάκη

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.88 (4 Ψήφοι)

Γόπες σαβόρο από την Ιθάκη

Η λέξη «σαβόρο» έχει ιταλικές ρίζες και χρησιμοποιείται για να περιγράψει σάλτσες που δίνουν γεύση αλλά και διατηρούν τηγανιτά ψάρια. Οι παραλλαγές είναι άπειρες και νοστιμότατες...!

Υλικά

- 1 κιλό γόπες καθαρισμένες
- Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 4 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 2 χούφτες σταφίδες μαύρες
- ½ φλ. ξύδι λευκό
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και αλευρώνοντας τα ψάρια τα τηγανίζουμε. Τα αφαιρούμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Κατόπιν, αφού καθαρίσουμε το τηγάνι, ζεσταίνουμε ελάχιστο νερό και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα με το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις για να μαλακώσει το σκόρδο.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις ακόμα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τα ψάρια να καλυφθούν και αφήνουμε να κρυώσουν. Έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε αρκετές μέρες τα ψάρια στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.